6 Temmuz 2014 Pazar

TEOG Sınavı 2.Dönem Ders Analizleri (Tüm Edirne)

TEOG sınavı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminin 2.yarısında tüm eğitim paydaşlarının desteği ile Edirne 'de sorunsuz olarak gerçekleştirilmişti. Bir süre önce MEB tarafından sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı. Temel Eğitim birimimizin isteği ile Edirne Merkez ve ilçelerinde sınava öğrencisi katılan tüm okullarımızın sınıf ve ders analizleri tamamlanmıştır.

Yaklaşık 600.000 öğrenciye uygulanan PISA sınavlarının raporlamaları çok kapsamlı yapılmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Böylece eğitim paydaşlarına geri dönüt sağlanarak gerekli iyileştirmeleri yapabilmesine imkan sağlanmaktadır. TEOG sınavı ile hedeflenen okullardaki sınavların standartlaştırılması ve sağlıklı değerlendirilmesi amacına katkı sağlayacağına inandığımız info-grafikleri Edirne kamuoyu ve ilgililerle paylaşıyoruz.

Grafiklere ulaşmak için tıklayınız.

Not1: Filtreleri (Filter) kullanarak okul, ders ve sınıf karşılaştırmaları yapabilirsiniz. OkulFiltresinden istediğiniz okulu işaretledikten sonra Ders ve Şube filtresi de kullanabilirsiniz.

Sekmelerden ilki öğrenci verilerinin tutulduğu tablodur. Sonraki öğretmenin yaptığı sınavların ve merkezi sınavın ortalamasının okul/ders/şube olarak karşılaştırıldığı grafiktir. Sonuncusu ise öğretmenin okulda kendi yaptığı sınav ile merkezi sınav arasında 25 puan (100 üzerinden) farka göre oluşturulan grafiktir.  


Not2: Öğrenci isimleri, kişisel bilgi olduğu için gizlenmiştir.

Not3: Veri tablosunun büyük olmasından dolayı tablolar birleştirilirken yapılabilecek hatalara karşı okullarımızdan gelen bilgilendirmelerle info-grafiklerde güncellemeler yapılabilmektedir. Versiyon değişikliklerini buradan takip edebilirsiniz. 


Not 4: Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan, köşesinde Edirne'de yapılan bu analizleri, Türkiye'de tüm illerin yapması gerektiğini belirterek bu çabamızdan takdirle bahsetmiştir. Kendisine teşekkür ederiz. 
Haber metni için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder