25 Ocak 2014 Cumartesi

Bilim Tarihi Müzesi Gezisi







Eğitim sistemimizin aşırı teorik unsurlar içerdiği konusu haklı olarak tartışılagelmektedir. Hayatın içerisinden alınan problemlerin okullara taşınması ve daha fazla uygulama içermesi için eğitim paydaşları tarafından çeşitli öneriler getirilmektedir. Bu kapsamda çocukların geçmiş ile bağlarının kurulması, bilim yolculuğunun emek isteyen zorlu yolculuğu konusunda farkındalık oluşturmaları ve geleceği tasarlamaları için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, öğrencilerin özgün uygulamalarını ve projelerinin sergilenmesi maksadıyla bir Bilim Fuarı planlaması yapılmaktadır.

Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından 1982 yılında J.W.Goethe Üniversitesi’ne bağlı Arap-İslam Bilimleri Tarihi Enstitüsü’nü ve 1983’de buranın müzesini kurdu, buranın halen direktörlüğünü yürütmektedir. 2008'de bir benzeri İstanbul 'da oluşturulan müzede, İslam kültür çevresinde Müslüman bilginler tarafından yapılmış aletlerin ve bilimsel araç ve gereçlerin yazılı kaynaklara dayanarak yaptırdığı numunelerini sergilemektedir.

Bu ziyaretle önemli bir saha çalışması yapılarak buradaki mancınıklar, hidrolik sistemler gibi örneklerin öğrenciler tarafından modellenmesi ve sergilenmesi amaçlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder